שילוב מושלם: כיצד שוקולד ופולי קפה משתלבים בטעם ובטבע

  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

הטבע מספק לנו חומרי גלם מופלאים. האסוציאציה הראשונה היא בדרך כלל פירות וירקות, אבל יש גם לא מעט מטעמים ופינוקים שמבוססים על צמחים שונים ברחבי העולם: צמח הקפה מספק לנו פולים שהופכים למשקה האהוב, עץ הקקאו מעניק לנו את השוקולד, ויש גם כמה וכמה דרכים לשלב את שני הטעמים הפופולריים האלה. כאן בעמוד תמצאו מידע על השוקולד, על הקפה ועל הסינרגיה ביניהם, וגם המלצות לשילובים ספציפיים שיהפכו את החיים שלכם לטובים יותר.

העצים שמספקים לחך שלנו חוויות משובחות

עץ הקקאו זקוק למזג אוויר טרופי. בהתאם אפשר למצוא אותו באזור קו המשווה באפריקה, ובפרט בגאנה וחוף השנהב, באינדונזיה וגם בברזיל. עצי קקאו מגיעים לגובה של כ-5 מטרים, ועוד כדאי לדעת שלצורך ייצור קילוגרם אחד של שוקולד נדרשים בין 300 ל-500 פולים. גם המקור של פולי קפה הוא אפריקה, אסיה ודרום אמריקה, ובמיוחד הודו, ברזיל, וייטנאם, אינדונזיה, אוגנדה ואתיופיה. הזנים הנפוצים ביותר הם רובוסטה וערביקה, כשהזן הראשון מכיל יותר קפאין (בין 1.6% ל-2.8%, לעומת 0.8-1.7%), ואילו הזן השני נחשב לעדין יותר ולעיתים יש לו גם טעם פירותי. 

קפה משודרג

דרך אחת לשלב קפה ושוקולד, או ליתר דיוק קקאו, היא לשדרג את כוס הקפה של הבוקר: חוקרים מאוניברסיטה בארה”ב גילו שאם מוסיפים לכוס הקפה הראשונה קקאו, התוצאה היא גם טעם מעניין יותר וגם תועלת רבה יותר. המשקה החדש הצליח להעלות את רמת הריכוז של מי שזכו לשתות אותו, הגבירה את האנרגיות ושיפרה את היכולות הקוגניטיביות. ההסבר, כנראה, הוא הפלבנואידים שיש בפולי קקאו – פלבנואידים הם תרכובות טבעיות שידועות ביכולת שלהן לשפר את זרימת הדם, ולכן הקפה עם הקקאו מספק התחלה מעולה לכל יום. 

עוד אופציה לשדרג את הקפה עם המתיקות השוקולדית המופלאה היא פשוט להניח קוביית שוקולד (מכל סוג שהוא) בתחתית ספל, לשפוך עליה אספרסו חם, לערבב עד להמסת השוקולד, להוסיף חלב סויה וקרח – וליהנות מהמשקה המושלם לימי הקיץ החמים.

עוגת קפה ושוקולד

כפי שאפשר להוסיף שוקולד או קקאו לקפה כדי לשדרג את המשקה, אפשר גם להוסיף קפה לעוגת שוקולד ולשדרג את הקינוח.

מתכון פשוט יחסית, כזה שכמעט כל אחד וכל אחת יכולים להכין, מבוסס על 150 גרם שוקולד קצוץ, 50 גרם קקאו וקפה שאותו מכינים משתי כפיות גדושות של קפה נמס עם כוס אחת של מים רותחים.

בנוסף מערבבים עם 2 ביצים טרופות, 200 גרם סוכר, 150 מ”ל שמן, 280 גרם קמח, 2 כפות של אבקת אפייה וקצת מלח.

את הבלילה מעבירים לתבנית, אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות – וטורפים בהנאה.

למי שאוהבים את טעם הקפה מודגש יותר, אפשר להוסיף עוד כפית קפה נמס.